Er zijn veel dingen die het leven aantrekkelijk maken mits je de waarde ervan inziet en het ook zo ervaart. Bezigheden als schrijven en lezen behoren tot twee van mijn grootste passies en ik ben blij dat ik ze heb ontdekt en bovendien al heel lang bij me horen. Zowel het lezen van een boek als het schrijven van een gedicht of een verhaal geven me een voldoening die ik steeds maar weer opnieuw wil beleven.
Ik was net een tiener toen ik begon met schrijven maar ik zou niet precies weten wat mij ertoe heeft aangezet. Op een bepaald moment ben ik er gewoon mee begonnen en vanaf dat moment hoorde het mij bij. Van zoetsappige rijmpjes over de liefde tot aan overdenkingen over de maatschappij van vandaag de dag. Het schrijven is gelukkig met mij meegegroeid en hopelijk zet zich dat ook voort.
De afgelopen jaren heb ik diverse boeken mogen publiceren en iedere keer werd dat voorafgegaan aan een periode waarin ik me maandenlang opsloot in een bubbel. In die periodes zag ik mezelf beetje bij beetje dichter bij mijn doel komen om vervolgens weer een project af te sluiten. Dit zijn erg waardevolle momenten geweest waar ik met veel genoegen op terugkijk.
Het lezen van een boek is in zekere zin te vergelijken met het schrijven ervan. Voor een bepaalde tijdspanne ga je een relatie aan met het boek en betreed je als het ware een andere wereld. Het is alleen jij en het verhaal en in die momenten lijkt er even niets anders te bestaan.
De wetenschap dat er meer boeken zijn die je in een mensenleven kunt lezen is een heel aantrekkelijk gedachte, want het geeft een oneindig perspectief aan voor de rest van je leven.

Ik hou ervan om van dingen te houden, want het brengt levensvreugde met zich mee. Reizen, muziek, schrijven, films. Er is veel om van te houden en dat doe ik dan ook.
Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat het leven niet in alles maakbaar is maar geluk kun je voor een groot deel wel zelf creëren. Wanneer ik om heen kijk zie ik dat er veel is waarbij ik het in mezelf herken.
Volgens mij is dat voor iedereen het ultieme streven, alleen de zoektocht en de voorwaarden zijn voor een ieder weer verschillend. De ene vindt het in geld, de ander in het stichten van een gezin. Ik ben blij dat de route naar levensgeluk geen voorgeschreven route is maar dat ik de vrijheid heb gehad om dit zelf te mogen ontdekken en in te vullen.
Via deze website wil ik je een deelgenoot maken van enkele van mijn passies. Hopelijk is de bezieling er voor een deel in terug te zien.